مرکز درمانی کودکان کیندراشتاد

decoro.ir

مرکز درمانی کودکان کیندراشتاد

Kinderstad Healthcare Center

برخلاف ظاهرش ، اینجا یک کودکستان ۱۰۰۰ مترمربعی نیست،

محلی است برای نگهداری از کودکان بیمار، هدف از طراحی کیندراشتاد(به معنای شهرکودکان)،

راضی کردن کودکان و والدین آنها به ترک محیط نامطلوب، افسرده و کسالت بار بیمارستان

و مراقبت از بچه ها در فضایی شادمانه تر است که بهبودی را سرعت می بخشد.

این مرکز درمانی و تخصصی جدید که روی بام مرکز پزشکی دانشگاه آزاد آمستردام بنا شده و طبقات ۹ و ۱۰ را اشغال کرده است،

می خواهد برای چند دقیقه هم که شده، کودک و والدینش به بیماری فکر نکنند و نظاره گر جنبه های شاد و متفاوتی باشند،

چون به این شکل حتما روند درمان و بهبودی کودک، سریع تر و آسان تر خواهد شد.

این مرکز پذیرای کودکان ۴ ساله تا نوجوانان ۱۸ ساله است و طرح آن در مسابقه ی معماران جوان در سال ۲۰۰۳ برنده شد.

کل مجموعه درمانی کودکان مانند کلاهی روی بدنه ی ساختمان پزشکی، ابراز وجود می کند،

در حالی که نسبت به ساختمان پایه، دارای پیش روی رو به بیرون است.

در نما و طراحی داخلی آن از شیشه و تیتانیوم استفاده شده. تایل های تیتانیوم، نما را پوشانده اند

و انعکاس زیبایی از نور در طول روز ایجاد می کنند.

این ساختمان در سال ۲۰۰۸ در مسابقه ی طراحی بهترین نما، مورد تقدیر قرار گرفت.

به خاطر کانسپت طرح است که آدم دلش می خواهد مدت ها در همان فضای رو باز بماند.

این مرکز اتاق هایی آرام دارد که هرکدام اتمسفر و کاربری خاصی دارند.

کانسپتی که بر اساس مفاهیم متناقض گشودگی و بسته بودن، پیش آمدگی و عقب نشینی شکل گرفته

و مهم تر از آن، با هدف مواجه کردن کودک با فضای طبیعی بیرون از ساختمان و دست یابی به آن،

با به کار بدن مصالح چوب و سنگ، پرینت های بزرگی از عکس های طبیعت، نمایی وسیع و گشوده

و پنجره های سقفی بزرگ که تصویر مدهوش کننده ای از آسمان و ابر و ستاره ها را قاب می کنند، میسر شده است.

هر جز طراحی با هدف رسیدن به همین کانسپت ها شکل گرفته کیندراشتاد واقعا یک شهر کودکانه است

با زمین بازی بزرگ، خانه های کوچک، خیابان ها، کوچه ها و چراغ ها.

پلکان چوبی بزرگ در مرکز ساختمان، هم ارتباط دوطبقه را برقرار می کند و هم به عنوان صحنه ی نمایش کاربرد دارد.

تعدادی اتاق در قالب پنجره هایی پراکنده، با ابعاد، اتمسفر و شکل های بزرگی از طبیعت

(صخره و سنگ و کندوهای عسل) تزئین شده و این تزئینات به داخل هم رخنه کرده تا مرزبندی ها را از بین ببرد.

در بعضی موارد هم به لحاظ رعایت ضوابط بهداشتی، به جای خود متریال، از تصویر چاپی آن استفاده شد.

به همین ترتیب کف، سقف و یکی از دیوارهای بزرگ کیندراشتادت از چوب است

و گاهی بام و تراس با چمن مصنوعی مفروش شده اند.

این مرزبندی مبهم داخل و خارج، نحوه ی استفاده از متریال و اشاره هایی از طبیعت،

نور و آسمان باعث شده که کودک احساس نکند مانند یک زندانی در ساختمانی بسته محبوس شده است.

ورودی مرکز درمانی به شکل یک تونل به طول A متر طراحی شده که مفهوم خیال انگیزی به “وارد شده” می بخشد.

فرم تونل تدریجا از شکل هندسی به منحنی تغییر می کند.

در پشت سطوح نیمه شفاف، چراغ های ال.ای.دی رنگی وجود دارد که بسته به فصل و هوای سال، تنظیم می شوند.

فضایی برای تئاتر کودکان هم ساخته شده، به همراه دستگاه دی.جی و یک فرودگاه با تمام تجهیزات

و لباس های کوچک خلبان و مهماندار که کودکان را حسابی سرگرم می کند و تحت تاثیر قرار می دهد.

در کنار این فضاها یک زمین بازی فوتبال بزرگ آمستردام است

و یک تلویزیون بزرگ، به طور زنده درس های فوتبال را به بچه ها آموزش می دهد.

photo_2017-01-09_10-17-53

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *